top of page

{ 1 }

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Emprenedoria Social

 

Emprendre socialment és, avui dia, una tasca complexa però possible. Des d'una perspectiva innovadora es tracta de crear i fer créixer, empreses i organitzacions que responguin a necessitats i reptes socials. i mediambientals de forma imaginativa.

Al capdavant d'aquestes organitzacions hi ha persones amb empenta emprenedora i vocació social, amb un marcat sentit de l'ètica i una preocupació constant pels problemes socials i ambientals que les envolten, amb una forma pròpia d'entendre la realitat i de moure's en entorns complexos, tot generant complicitats, sinergies i espais d'intercanvi i de transferència de coneixements.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALTRES

Tipus d'emprenedories.
 

 

Exitisteixen diversos tipus d'emprenedoria. A continuació en parlem.

L’atenció per l’economia verda s’ha intensificat amb l’aprofundiment de la crisi que pateixen principalment els països occidentals.

Què és, doncs, l’economia verda? És, essencialment, un plantejament d’economia productiva que vol ocupar el centre del model econòmic en comptes de serne un mer complement i que es caracteritza per tres ingredients principals:
 

  • La maximització de l’eficiència en l’ús dels recursos.

  • La minimització de les externalitats negatives sobre les persones i sobre el medi ambient.

  • La incorporació del coneixement i la prospectiva en les decisions econòmiques.

 

“Cal entendre l’economia verda no només com les activitats amb un producte final que hi està directament relacionat (energia, aigua, mobilitat, gestió de residus), sinó com un nou paradigma, vinculat a l’eficiència i a la qualitat, per a la pràctica totalitat dels sectors econòmics.”
Enric Llarch, director de la revista Paradigmes i economista.









 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ecoemprenedoria

 

{ 2 }

 

Compta amb un alt nivell d'inventiva i recursos tècnics per generar nous productes, que poden desembocar en la generació de propietat industrial com patents o models d'utilitat. És una persona innovadora, que sap utilitzar la tecnologia i tots els mitjans al seu abast per generar negocis professionals i d'alt impacte. Són els creadors de la majoria de les startups.

{ 3 }

Emprenedor productor

 

 

Són els empleats d'una organització que desenvolupen nous projectes per a l'empresa, generalment buscant assolir la innovació en productes, serveis o millora dels processos existents. Són entrepreneurs dins del seu propi ambient, és una de les característiques més fomentades per grans corporacions com Google.

Intraemprenedors

 

{ 4 }

 

 

És aquell emprenedor que desenvolupa habilitats administratives (que poden ser innates o adquirides) per generar negocis. Saben fer xarxes de contactes, aprofitar els intercanvis empresarials i mantenen un bon control sobre els inventaris i els proveïdors. A més, en general, tenen grans dots de lideratge i saben motivar als seus equips.

Emprenedor empresari

 

{ 5 }

 

 

És aquell tipus d’emprenedoria en les zones rurals a través de recerques, informes amb propostes i recomanacions, accions de difusió i proves pilot, vinculant totes aquelles entitats de l’àmbit públic i privat que treballen en el foment, la creació i la consolidació d’activitats empresarials en els municipis rurals. Solen relacionar-se amb projectes socials i educatius i tenir com objectiu transformar la societat que l’envolta.

 

Emprenedoria rural

 

{ 6 }

bottom of page